Om Kristine

Kristine Hellesøe er oprindeligt uddannet cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og har været elev på Københavns Kunstskole og Kunstskolen Spektrum. Hun har arbejdet på kunstmuseer i Danmark og Grønland og arbejder i dag som billedkunstner og underviser. Kristines værker har bl.a. været udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning.

I centrum for Kristines kunstneriske praksis er papir som materiale. Fascinationen startede i grafikværkstedet: Gennem flere år har fokus været på linoleumstryk, træsnit og andre grafiske teknikker men efterhånden handler det også ofte om papiret i sig selv. Papir kan formes og præges, men det kan også skæres og klippes ud til nye fortællinger. I arbejdet med papirklip, finder hun stor inspiration i kunsthistorien – især antikkens, barokkens og 1800-tallets skulpturer, der dermed tages ud af én kontekst og sættes ind i en anden. Kroppene tegnes om og sættes sammen i et univers, hvor relationen mennesker i mellem er et tilbagevendende tema.

Her på hjemmesiden vises især træsnit, linoleumstryk, prægede papirklip og papirpynt. På instagram kan man følge med i værker, der er mere “one of a kind”. Her skriver hun også om kurser, workshops, udstillinger og designmarkeder. Kontakt Kristine på kristinehellesoe@gmail.com for mere info om kurser, værker på lager osv.